Yunanistan’a 90 günden kısa süreli turistik olarak seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan turistik vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Turistik vize başvuruları kısa bir süreyi kapsar. 180 günlük bir zaman zarfında tek seferde veya parça parça 90 günden kısa süreli seyahat yapılmak istendiğinde Yunanistan turistik vize başvuru yapılabilmektedir.
Yunanistan turistik vize işlemleri için direkt olarak Yunanistan Başkonsolosluğu başvuru kabul etmemektedir. Vize başvuruları Konsolosluk tarafından yetki verilen firma ve seyahat acentesi aracılığıyla kabul edilmektedir. Yunanistan turistik vize başvuruları için bölge ayrımı olup, başvuruda bulunmak isteyen kişilerin resmi ikametgahlarına göre başvuru merkezi değişmektedir.
Yunanistan turistik vize başvuruları belirli aşamalardan oluşur. Öncelikle başvurunuzu gerçekleştireceğiniz seyahat acentesine sizden istenilen ve başvuru için gerekli olan belgeleri teslim etmeniz gerekmektedir. Eğer başvuru yapacağınız acente ile farklı şehirlerde iseniz veya aynı şehir içinde ulaşamayacağınız bir konumdaysanız belgelerinizi posta yoluyla gönderebilirsiniz. Belgeleriniz acenteye ulaştıktan sonra evrak kontrolü ve randevu işlemleri için acenteniz sizinle iletişime geçecektir. Yunanistan turistik vize başvurusu için randevu alınması zorunludur, aksi takdirde başvuru gerçekleştirilemez. Başvuru sahiplerinin eğer son 3 yıl içerisinde Yunanistan veya farklı bir Schengen ülkesinden alınmış vizeleri ve parmak izi var ise başvuru sahibinin randevuya şahsen gelmesi gerekmez. Acenteniz sizin adınıza tüm başvuru sürecini gerçekleştirir. Eğer son 3 yıl içerisinde geçerli bir parmak iziniz yoksa size belirtilen randevu gününde şahsen gelmeniz gerekecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaport çıkartırken alınan parmak izleri ile Schengen ülkelerine kayıt için alınan parmak izi işlemi aynı işlem değildir. Bu konu ülkemizde maalesef birbirine çok fazla karıştırılmaktadır. Schengen Birliği’ne bağlı ülkeler için alınan parmak izi farklıdır ve her ülkenin bu konudaki prosedürü de birbirinden farklıdır. 0-12 yaş arası çocuklar parmak izi işlemlerinden muaftır. Yunanistan turistik vize başvurunuz için belgelerinizi acentenize teslim ettikten veya gönderdikten sonra belgeleriniz kontrol edilir, eğer herhangi bir eksiklik var ise sizden randevu tarihinize kadar bu eksikleri tamamlamanız veya dosyanızda hatalı bir belge var ise bunu da düzeltmeniz istenir. Sonraki aşamada Yunanistan turistik vize başvuru formunuz acentenizin deneyimli personeli tarafından hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurulur. Vize başvuru formunuzun eksiksiz ve doğru doldurulması başvurunuzun en önemli unsurlarından biridir. İkinci önemli unsur ise Yunanistan konsolosluğunun istediği turistik vize talep dilekçesidir. Bu dilekçenin de konsolosluğun istemiş olduğu formatta, detaylı ve açık olması başvurunuzun olmazsa olmazıdır. Dilekçede sunulan seyahat programınıza ait tüm detaylar eksiksizce yer almalıdır. Yunanistan turistik vize başvurunuzun son önemli noktası ise dosyanızın randevu gününüzde içeriğinde hiçbir hata olmadan ve konsolosluğun istemiş olduğu sıralama düzeninde sunulmasıdır.
Yunanistan turistik vize başvuruları için istenilen belgeler başvuru sahibinin sosyal ve ekonomik koşullarına, mesleğine, seyahat amacına göre kişiden kişiye değişir.
Yunanistan’a gerçekleştirmek istediğiniz seyahatiniz doğrultusunda başvuru işlemi gerçekleştirmeye karar verirseniz, vize işlemleri için tüm süreci sizin adınıza eksiksiz ve hatasız şekilde yürütebilecek, sizi her başvurunuzda daha uzun süreli bir vize almaya ve böylece hem vakit hem nakit olarak tasarruf etmenize yardımcı olabilecek, bilgili, güvenilir ve profesyonel ekibimiz size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır. Ekibimiz Yunanistan turistik vize başvurunuz için gereken evrak listesi bildirimi, belgelerinizin kontrolü, Yunanistan Konsolosluğuna eksiksiz sunulması, dosyanızın hazırlanması, randevunuzun alınması, başvuru formunuzun hatasız doldurulması, vize talep dilekçenizin yazılması, randevu gününüzde başvurunuzun sizin adınıza gerçekleştirilmesi veya şahsen geliyorsanız da size eşlik edilmesi gibi başvuru sürecinizin tüm aşamalarında her zaman yanınızda olacaktır. İrtibat numaralarımızdan acentemize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Değerli misafirlerimiz, Yunanistan turistik vize başvurunuz için sunacağınız belgelerin güncel olmasına lütfen dikkat ediniz.
Seyahat bitiş tarihiniz itibariyle en az 3 ay geçerli pasaport
Varsa eski pasaportlarınız
İki adet biyometrik 35x45 mm ebatlarında, arka fonu beyaz ve maksimum 3 ay içerisinde çekilmiş yeni fotoğraf
Varsa maddi durumunuzu gösterir ek belgeler (Kira geliriniz, varsa gayrimenkul tapusu ve araç ruhsatı)
E-devlet üzerinden alınmış, tüm aile dökümünüzü gösteren tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
E-devlet üzerinden alınmış, tarihçeli yerleşim yeri belgesi
E-devlet üzerinden alınmış yurda giriş ve çıkış dökümlerinizi gösteren yurda giriş çıkış belgesi
E-devletten alınmış protokol belgesi, eğer ilk seyahatiniz ve ilk pasaportunuz ise bu belge e-devletten temin edilememektedir. Nüfus Müdürlükleri’nden temin edebilirsiniz.
T.C nüfus cüzdanınızın ön ve arka yüz fotokopisi
Başvuru sahibi T.C. vatandaşı değil, fakat Türkiye’de ikamet ediyor ve çalışıyor ise Türkiye’deki oturumunu gösteren, minimum 6 ay geçerli ikamet ve çalışma izni fotokopisi
Yunanistan vize başvuru formu: (Başvurunuzu acentemiz aracılığıyla yapmanız durumunda form tarafımızdan doldurulmaktadır.)
Seyahatinizin bir gün öncesinde başlayıp bir gün sonrasında biten en az 30.000 € teminatlı tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası. (İşlemlerinizi acentemiz aracılığıyla yapacaksanız bu belgeyi en doğru ve sunulması gerektiği şekilde acentemizden satın alabilirsiniz.)
Seyahatinizi gösterir belgeler : Uçak, araç veya feribot gibi ulaşıma ait belgeler ile Yunanistan’da kalacağınız yeri beyan eden konaklama belgeniz. (Eğer işlemlerinizi acentemiz aracılığı ile yapacaksanız ve henüz seyahat programınızı netleştirmediyseniz acentemiz size en düşük bütçeli ve en keyif alabileceğiniz seyahat programını sunacaktır.)
Bankadan orijinal, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte alınmış, Son 3 aya ait tüm hesap hareketlerinizi gösteren güncel banka hesap dökümü (Tüm başvuru sahipleri için alınmalıdır.)
Sponsorlu başvuru yapıyorsanız; sponsor olduğunuz her bir kişi için ayrı ayrı orijinal banka dökümü sunmanız gerekecektir.
Başvuru Sahibi Kişi Şirket Sahibi, İşveren İse;
Son 6 ay tarihli, şirketinizin bağlı bulunduğu Ticaret Odası’ndan alınmış orijinal veya e-imzalı faaliyet belgesi
Güncel vergi levhası, imza sirküleri , ticaret sicil gazetesi kopyası (resmi gazete kopyanızda şirketin ortaklık ve pay dağılımı net görülmelidir.)
E-devletten alınmış SGK barkodlu ve detaylı hizmet dökümü
Şirket antetli kağıdına yazılmış Yunanistan turistik vize talep dilekçesi (İşlemlerinizi acenteniz aracılığı ile yapmanız durumunda bu yazının konsolosluğun istediği formattaki örneği tarafınıza gönderilmektedir.)
Başvuru Sahibi Kişi Çalışan İse;
Son 6 ay tarihli, şirketinizin bağlı bulunduğu Ticaret Odası’ndan alınmış orijinal veya e-imzalı faaliyet belgesi
Güncel vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi kopyası (resmi gazete kopyanızda şirketin ortaklık ve pay dağılımı net görülmelidir.)
E-devletten alınmış SGK barkodlu ve detaylı hizmet dökümü
SGK işe giriş bildirgesi
Son 3 aya ait çalıştığınız şirketten ıslak imzalı ve kaşeli olarak alınmış maaş bordroları
Şirketin antetli kağıdına yazılmış seyahatinizin tarihleriyle birlikte şirketin bilgisi dahilinde olduğunu ve bu tarihlerde izinli olduğunuzu gösteren, Şirket yetkilisi tarafından ıslak imza ve kaşe ile onaylanmış izin yazısı (İşlemlerinizi acenteniz aracılığı ile yapmanız durumunda bu yazının konsolosluğun istediği formattaki örneği tarafınıza gönderilmektedir.)
Maaşınızın her ay düzenli yattığını gösteren maaş hesabınıza ait son 3 aylık banka hesap dökümü (Bankadan orijinal ve ıslak imzalı olarak alınmalıdır.)
Başvuru Sahibi Kişi Kamu Çalışanı İse;
Çalışılan kurumdan alınmış ıslak imzalı ve mühürlü, orijinal çalışma belgesi
Görev kimlik kartınızın fotokopisi
Son 3 aya ait çalıştığınız kurumdan ıslak imzalı ve mühürlü olarak alınmış maaş bordroları
Maaşınızın her ay düzenli yattığını gösteren maaş hesabınıza ait son 3 aylık banka hesap dökümü (Bankadan orijinal ve ıslak imzalı olarak alınmalıdır.)
Çalışılan kurumun yetkilisi tarafından yazılmış seyahatinizin tarihleriyle birlikte kurumun bilgisi dahilinde olduğunu ve bu tarihlerde izinli olduğunuzu gösteren, ıslak imza ve mühür ile onaylanmış izin yazısı (İşlemlerinizi acenteniz aracılığı ile yapmanız durumunda bu yazının konsolosluğun istediği formattaki örneği tarafınıza gönderilmektedir.)
Başvuru Sahibi Kişi Çiftçi İse;
E-devletten alınmış çiftçi kayıt belgesi (Güncel)
Başvuru Sahibi Kişi Öğrenci İse;
Okuldan veya e-devletten alınmış orijinal öğrenci belgesi (Sadece üniversite öğrencileri için e-devletten alınabilir.) Eğer Yunanistan vize başvurunuz eğitim-öğretim zamanı gerçekleşiyorsa okuldan alınmış orijinal izin yazısı
Yeni mezun ise mezun belgesi, diploma
Sponsora ait maddi belgeler ile sponsorluk dilekçesi (İşlemlerinizi acenteniz aracılığı ile yapmanız durumunda bu yazının konsolosluğun istediği formattaki örneği tarafınıza gönderilmektedir.)
18 yaşından küçük öğrenci başvuru sahipleri için noter tasdikli muvafakatname (Bu belgenin içeriğiyle ilgili detayları lütfen acentemizden öğrenmeden belgeyi hazırlamayınız) Eğer çocuk hem anne hem babasıyla birlikte başvuru gerçekleştiriyor ise bu belge istenmemektedir.
Başvuru Sahibi Kişi Çalışmıyor İse;
E-devletten alınmış SGK barkodlu ve detaylı hizmet dökümü
Sponsora ait maddi belgeler ile sponsorluk dilekçesi (İşlemlerinizi acenteniz aracılığı ile yapmanız durumunda bu yazının konsolosluğun istediği formattaki örneği tarafınıza gönderilmektedir.)
Başvuru Sahibi Kişi Emekli İse;
Emekli Maaşınızın her ay düzenli yattığını gösteren maaş hesabınıza ait son 3 aylık banka hesap dökümü (Bankadan orijinal ve ıslak imzalı olarak alınmalıdır.)
E-devletten alınmış SGK barkodlu ve detaylı hizmet dökümü
Yunanistan turistik vize başvurusu için gereken belgeler zaman içerisinde değişiklik gösterebilir. Web sitemizdeki bilgiler her zaman güncel olmasına rağmen yine de başvurunuzun öncesinde acentemizle iletişime geçerek güncel evrak listesini e-mail ile alabilirsiniz.Tüm belgeleriniz hazır olduktan sonra ister ofisimize elden teslim edebilir, isterseniz posta yolu ile acentemize gönderebilirsiniz.
Yunanistan Turistik Schengen vize başvurusu direkt konsololuğa gerçekleştirilememektedir. Vize başvuruları Konsolosluk tarafından yetki verilen firma ve seyahat acentesi aracılığıyla kabul edilmektedir. Yunanistan turistik vize başvuruları için bölge ayrımı olup, başvuruda bulunmak isteyen kişilerin resmi ikametgahlarına göre başvuru merkezi değişmektedir. Aşağıdaki listeden ikamet şehrinize ve bu şehirlerin hangi Yunanistan Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğe bağlı bulunduğu kontrol edebilirsiniz.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı olan iller
Trabzon, Sinop, Sakarya, Samsun, Rize, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Giresun, Çorum, Gümüşhane ve Kastamonu.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı olan iller
Yozgat, Van, Tunceli, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Ağrı, Amasya, Adıyaman, Aksaray, Ardahan, Tokat, Siirt, Şırnak, Sivas, Osmaniye, Niğde, Batman, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Kilis, Kars, Kırıkkale, Konya, Mardin, Kırşehir, Kayseri, Mersin, Nevşehir, Karaman, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Çankırı, Eskişehir, Hakkari, Gaziantep, Elazığ, Iğdır, Hatay, Bingöl ve Bilecik.
Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na bağlı olan iller
İzmir, Balıkesir, Afyon, Aydın, Antalya, Manisa, Uşak, Muğla, Kütahya, Isparta, Burdur ve Denizli.
Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na bağlı olan iller
Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne.
Yunanistan turistik Schengen vize başvurusu yapmaya karar verdiğinizde lütfen önce acentemizin vize departmanını arayarak uzman vize ekibimizden kendi sosyal ve ekonomik durumunuza uygun olarak hazırlamanız gereken vize başvurusu için gereken belgelerin listesini isteyiniz. Unutmayın bir başvuru yaparken ilk doğru adım seyahat tipinize uygun doğru vize kategorisi üzerinden başvuru sağlamaktır. Bu nedenle lütfen acentemize seyahat amacınızı ve çalışma durumunuzu eksiksiz şekilde beyan ediniz.
Lütfen uzman vize ekibimizin size gönderdiği e-mail içeriğindeki belgeleri tam olarak hazırlayın. Eğer bu hazırlık sürecinde aklınıza takılan herhangi bir konu olursa acentemizden telefonla yardım almaya lütfen çekinmeyin.
Hazırladığınız belgelerle birlikte ister acentemize gelin, isterseniz belgelerinizi posta yoluyla bize ulaştırın. Belgelerinizi posta yolu ile gönderecekseniz lütfen iletişim bilgilerinizi dosyanızın içeriğine not olarak yazmayı unutmayın. Aksi takdirde belgeleriniz bize ulaştıktan sonra sizinle hızlı bir şekilde iletişim sağlayamayabiliriz. Kargo ile gönderim sağlayacaksanız kargo ücretleri başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
Uzman vize ekibimiz bize ulaşan belgelerinizi kontrol ettikten sonra tarafınıza eksik veya düzeltilmesi gerekenleri ve randevu tarihinizi belirten bir e-mail gönderir. Eğer dosyanız eksiksiz ise randevunuz mümkün olan en yakın güne alınmaktadır. Eğer başvuru dosyanızda bazı eksikler var ise randevunuz bu eksikleri tamamlayıp bize ulaştırabileceğiniz en yakın tarihe göre organize edilir. Belgelerinizin kontrol aşamasında aynı zamanda parmak izinizin geçerliliği de kontrol edilecek ve başvuruda şahsen bulunup bulunmamanız hususundaki nihai bilgi de tarafınıza iletilecektir.
Dosyanız uzman ekibimiz kontrolünde eksiksiz ve sıralamaya uygun hazırlandıktan sonra geleceğimiz aşama randevu aşamasıdır. Burada önemli olan husus Yunanistan turistik vize başvuru sahibinin ilgili başvurusundan önce Yunanistan veya herhangi bir Schengen ülkesi için daha önceden parmak izi işlemine tabi tutulup tutulmadığıdır. Eğer pasaportunuzda güncel ve geçerli bir parmak izi ibaresi görünüyorsa başvuruya şahsen gelmenize gerek olmayacaktır, uzman ekibimiz Türkiye’nin neresinde yaşıyor olursanız olun sizin adınıza başvurunuzu eksiksiz gerçekleştirecektir. Eğer geçerli bir parmak iziniz yok ise başvuruya 5 yıl geçerli olmak üzere 1 kereye mahsus şahsen gelmeniz gerekecektir. Bu aşamada da uzman ekibimizden bir personelimiz tüm işlemlerde yardımcı olmak amacıyla size eşlik edecektir. Nadiren de olsa geçerli bir parmak iziniz olmasına rağmen başvuruda VIS adı verilen sistemde parmak iziniz görülememektedir. Bu gibi durumlarda vize danışmanınız tarafından anında bildirim yapılır ve size uygun en yakın randevu günü ve saati organize edilerek, sizin de katılacağınız yeni bir randevu günü alınır.
Yunanistan turistik vize başvuru işlemleri incelemeyi gerçekleştiren konsolosluğa göre değişmekle birlikte ortalama 3 ile 15 iş günü arasında değişmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan yabancı uyruklu başvuru sahipleri için bu süreler 45 güne kadar uzayabilmektedir.
Yunanistan vize başvuru işleminizin olumlu sonuçlanması durumunda ekibimiz işlemi biten pasaportu sizin adınıza teslim alır ve size en kısa sürede ulaştırır. Yunanistan vize başvuru işleminin olumsuz sonuçlanması durumunda ise pasaportu sadece şahsen siz teslim alabilirsiniz, bu konsolosluğun zorunlu bir uygulamasıdır.
Yunanistan turistik vize başvurusunda bulunurken her başvuru sahibi için kişinin mesleki durumuna göre değişkenlik gösterebilecek farklı belgeler hazırlanır. Ayrıca her başvuru sahibinin seyahat amacı ve içeriği birbirinden farklıdır. Yunanistan Konsolosluğu dosyanızı incelerken eksiksiz doldurulmuş başvuru formu, düzgün yazılmış vize talep dilekçesi, eksiksiz hazırlanmış başvuru dosyası, gerçek ve inandırıcı bir seyahat programı gibi kriterlere dikkat eder. Fakat size göre her şeyi ile eksiksiz bir dosya sunmuş olsanız da zaman zaman vizenizin ret ile sonuçlanması durumu ile de karşılaşılabilir. Başvurunun eksiksiz sunulması her zaman vize almanızı garantilemez. Yunanistan Schengen vize başvurularınızın ret ile sonuçlanmasının başlıca sebeplerinden biri seyahat amacınızın konsolosluğa inandırıcı gelmemesidir. Bunun sonucunda konsolosluk vize süreniz bittikten sonra yaşadığınız ülkeye geri dönmeyeceğiniz izlenimine kapılıp başvurunuzu reddedebilmektedir. Yunanistan Konsolosluğu seyahatinizle ilgili sunduğunuz tüm belgeleri mutlaka teyit etmektedir. Bu nedenle lütfen sunduğunuz belgelerin konfirmeli olmasına dikkat ediniz. Yunanistan vize ret nedenlerinden biri de ekonomik yetersizliktir. Konsolosluk sizin sunduğunuz seyahati gerçekleştirecek maddi imkana sahip olmadığınızı ve buna bağlı olarak ülkenize geri dönmeyeceğinizi düşünebilmektedir. Yunanistan turistik vize başvurularında sıklıkla rastlanan başka bir ret nedeni ise geçmişte yaptığınız Yunanistan veya farklı Schengen vize başvurularınızdan birinin ret ile sonuçlanmasıdır. 2014 yılında başlayan VIS sistemi kuralları ve uygulaması gereğince bir Schengen başvurusu yapıldığında bu kişi adına daha önce ret ile sonuçlanmış bir vize başvurusu varsa sistemde direkt görülür. Bu da sizin sonraki başvurularınızı etkilemektedir. Pasaportunuzu yenilemiş veya değiştirmiş olmanız bu konuda sizin için herhangi bir avantaj sağlamaz. Parmak izi uygulaması gereği geçmiş sonucunuz konsolosluk tarafından yine de görülecektir. Bu nedenle başvuru esnasında bizden hiçbir bilgi saklamamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca bu konuyla ilgili diğer önemli husus bazı başvuru sahiplerine dışarıdan bakıldığında çok basit görünen başvuru sürecinin sizi ömür boyu tüm Schengen başvurularınızda karşınıza çıkacak ve seyahat etmenize engel olacak bir ret ile karşı karşıya bırakabileceği gerçeğidir. Bu nedenle daha önce vizeniz olsa ve bu süreçleri bildiğinizi düşünüyor olsanız dahi her zaman profesyonel bir yardım almaktan vazgeçmemenizi tavsiye ederiz. Tecrübeli ekibimiz sizler için en güvenilir, doğru ve hızlı başvuru sürecini gerçekleştirecektir.